1Łyżka
PARMEZAN TARTY 0.5Kilograma MIĘSO MIELONE WOŁOWE 1Szczypta BAZYLIA 1Łyżeczka SÓL 500Gramów PRZECIER POMIDOROWY ŁOWICZ 0.5 Szklanki OLIWA Z OLIWEK 1Sztuka OPAKOWANIE SPAGHETTI SEMOLINOWEGO 2Sztuki POMIDORY KROJONE ŁOWICZ 2Sztuki ZĄBEK CZOSNKU |
|
Na rozgrzaną oliwę
pokroić w talarki 2-3 ząbki czosnku. Kiedy się czosnek
zaszkli dodać przecier. Posolić, przykryć pokrywką i dusić
na bardzo małym ogniu aż do momentu uzyskania baaardzo
gęstego sosu. Na drugiej patelni usmażyć wołowinę, którą solimy na samym końcu. Usmażoną dodać do sosu, na końcu dodać bazylię (niekoniecznie). Na talerzu posypać startym serem. |